Klimatförändringen är världens största massförstörelsevapen

Klimatförändringen är världens största massförstörelsevapen”. De orden kommer från ingen mindre än USA:s utrikesminister John Kerry vid ett besök i Indonesiens huvudstad Jakarta. Stigande vattenivåer är ett tecken på klimatförändringar som Kerry sätter fingret på vid besöket.

Bara en meter är tillräckligt för att lägga halva Jakarta under vatten. Bara en meter skulle tvinga hundratals miljoner människor världen över att lämna sina hem.” citerar SVT Nyheter.

Men för oss här i Sverige så känns ju Jakarta oerhört långt bort. Men det är tyvärr inte bara Indonesiens problem. Hur skulle en meters höjning av havsnivån påverka DIN vardag? Jag som bor i Göteborg kan ju snabbt föreställa mig samma science fiction scener som John Kerry när jag föreställer mig hur Göta Älv stiger och lägger halva Göteborg under vatten.

För första gången på länge verkar USA vara redo att agera politiskt i klimatfrågan. Jag hoppas på action. Men medan vi sitter i soffan och väntar på att USA och Indonesien och politiker och alla andra ska komma till skott. Ställ dig frågan – vad kan DU göra? Idag.

Läs mer: http://www.svt.se/nyheter/varlden/kerry-pa-krigsstigen-mot-klimatforandringen

JohnKerry video

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: