CSR has failed

I måndags arrangerades CSR Forum på Svenska Mässan i Göteborg. En fullspäckad eftermiddag med riktigt intressant program, som tagit mig fram till nu att ens börja smälta. Bäst under dagen? Inledningen.

CSR Västsverige som arrangerade hela CSR Forum hade lyckat få Wayne Visser som inledningstalare. Och han satte verkligen fingret på både något som skavt ett tag hos mig och på hur vi måste börja tänka kring begreppet ”hållbart företagande”  från och med nu.  Wayne Visser anses vara en av världens ledande profiler inom området CSR. Som grundare av CSR International, författare till 18 böcker, föreläsare på Cambridge University och konsult i tankesmedjan Kaleidoscope Futures, reser han jorden runt med budskapet ”CSR has failed”. Ganska provocerande! Speciellt för större företag som känner att ”nu har vi ju äntligen lyckats adressera det här frågorna, och så kommer det nån viktig-visser och säger att vi redan är ute?!”

Wayne Visser menar att vi går från en tid då vi använt CSR som ett sätt att stärka varumärket, till att i dagsläget lyfta det till en strategisk nivå (om vi har tur och ledningen är framåt säger jag) … till att vi i framtiden måste se CSR som en naturlig del av verksamheten – The Age of Responsibility.

Här är en video-intervju med Wayne Visser. Sevärt och tänkvärt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: