Idag firas World Food Day 2013

Min dag har ett märkligt schema. Idag firas nämligen World Food Day med syfte att visa på hur orättvist världens mattillgångar är fördelade. Samtidigt springer jag runt och provar galaklänningar eftersom jag är inbjuden till heldagsseminarium och efterföljande galamiddag med From Farm to Fork i New York nästa vecka. Ja, tydligare än så blir det ju inte?! Världen är fruktansvärt orättvis.

En tredjedel av världens mat går varje år till spillo, rapporterade FN:s livsmedelsorganisation FAO så sent som för en månad sedan.  Det motsvarar 1,3 miljarder ton mat! Går det ens att förstå hur mycket mat det är? Och samtidigt går 870 miljoner människor hungriga varje dag. Plötsligt känns det helt galet att leta galaklänning och planera för flådig finmiddag  designad Marcus Samuelsson tillsammans med Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill mfl. höjdare. Men PR-personen i mig förstår ju samtidigt varför. Det är för att den här sortens event faktiskt får uppmärksamhet och förhoppningsvis sätter vi starkare ljus på frågorna och hur vi kan hitta en lösning. Bara att jag bloggar om det och att du läser detta är ju en start för att får spridning på budskapet. Så jag fortsätter leta galaklänning och se fram emot eventet nästa vecka.  Här kommer tre tips som vi alla faktiskt kan ta tag i för att dra vårt strå till stacken och sprida budskapet vidare.

Tre tips på vad Du kan göra för att skapa förändring:

1. Släng inte mat! I Sverige slänger vi 25 procent av varje matkasse vi köper hem. Matplanera och se till att laga av vad som redan finns i kylen istället för att köpa nytt och låta mat bli gammal och slängas.

2. Stöd internationella organisationer som aktivt arbetar för att utrota hunger. Själv är jag ambassadör för Hungerprojektet och genom Brunat PR&Event ger jag även en del av företagets vinst till  Jordens bästa affärsidé.

3. Inför en vegetarisk dag på jobbet. Som privatperson kan du uppmana din kollegor att äta mer vegetariskt, och därmed spara på jordens matresurser. Som företag kan du ta in matfrågan som en del av ert CSR-arbete. Inspireras av Meatless Monday – rörelsen!

Inspireras av Whole Foods arbete med kärnvärden och CSR i denna korta intervju.

Whole Foods

Mer information om World Food Day.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: