Glöm inte att rösta på söndag!

På söndag är det dags för kyrkoval. Jo, det är sant! Jag vet, det har varit uuuselt med information inför valet. Men OAVSETT om du är aktiv i Svenska Kyrkan eller inte så är det VIKTIGT ATT DU RÖSTAR! Jo, jag skriker med stora bokstäver här. För det ÄR viktigt. Jag bryr mig inte så mycket om vad du röstar på… sålänge det inte är Sverigedemokraterna…. bara du pallar dig ur soffan och röstar. Av just den anledningen främst av alla. Att inte Sverigedemokraterna ska få ännu mer makt i vårt land. Här är tre anledningar till att kyrkan och din röst på söndag faktiskt spelar roll i allas våra liv, troende eller ej.

1. Äntligen (!) får även samkönade par viga sig i kyrkan. Vad händer om SD får ökat inflytande i kyrkan?

2. Kyrkan tar ett oerhört stort ansvar för utsatta människor i samhället där den ordinarie kommunala verksamhetsbudgeten inte räcker till. För fattiga, ensamma, hemlösa, missbrukare, ensamkommande flyktingbarn och på andra sätt behövande grupper. SD går aktivt ut och kritiserar Svenska Kyrkans engagemang för papperslösa och flyktingar. Vad händer om kyrkans politiker rycker undan mattan för dessa utsatta?

3. Kyrkan må vara trögrörlig. Det håller jag med om. Men de senaste åren pågår trots allt ett förnyelsearbete, ett tydligt engagemang i internationella frågor och ett starkt försök att anpassa sig mer till vardagen i vårt moderna mångkulturella samhälle. Men  Jimmie Åkesson säger klart och tydligt att han vill ”rycka Fädernas kyrka ur samhällsupplösarnas händer” och Julia Kronlid, partiets toppkandidat  i kyrkovalet, vill ”värna om gamla traditioner”.  Vad händer med mångfaldsfrågorna och förnyelsearbetet då? Ni kan nog gissa.

Läs gärna:  SD mobiliserar inför kyrkovalet

Snälla låt oss gå framåt och inte bakåt, säger jag.  Alla medlemmar som senast på valdagen den 15 september 2013 fyller 16 år, har en demokratisk möjlighet att påverka hur Svenska kyrkan ska styras. Gå och rösta på söndag! Eller förhandsrösta om du inte kan just på söndag. Och säg åt din granne, bror och vän att göra detsamma!

Här kan du läsa mer om var och hur du röstar >

gdsbekfav0yeym1fkboy

En kommentar

  1. […] kollega Katharina Brunat har skrivit tre anledningar till att kyrkan och din röst på söndag faktiskt spelar roll i våra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: