Sverige – mest hållbara landet i världen

Sverige är det mest hållbara landet i världen. Host!! Jag sätter nästan kaffet i  halsen när jag läser artikeln på Business Region Göteborg, BRG:s hemsida. Om det stämmer är det ju fantastiskt.
Men jo, en färsk hållbarhetsredovisning från det schweiziska investmentbolaget Robecosam visar att Sverige toppar listan före Australien, Schweiz, Danmark och Norge. I botten på listan ligger Ryssland, Indonesien, Venezuela, Egypten och Nigeria.
  
Robecosam har i sin hållbarhetsredovisning utvärderat 59 länder. De har värderat miljömässiga och sociala faktorer samt regler och styrmedel för företag som anses vara relevanta för investerare. Länderna har bedömts utifrån sin miljöpolitik, utsläpp, energianvändning, energikällor och biologisk mångfald. Till negativa faktorer hör exempelvis beroende av importerade fossila bränslen, skriver BRG. 
Det som har lett till att Sverige hamnar överst på listan är bland annat landets hållbara energisystem samt investeringar inom forskning och utveckling av energiteknik. Nu tror jag tyvärr inte att vi kan luta oss tillbaka och låta tekniken rädda världen åt oss men visst måste man ge en applåd till duktiga svenska miljöteknikföretag som verkligen gör en konkret skillnad.
Och jag blir rätt stolt som svensk. Vi är ju på rätt spår ändå. Heja oss! Bra jobbat! Okej, nästa fråga…..

Hur ser vi till att resten av världen också överlever?!

För vad ska vi med landet Sverige till när planeten jorden dör…?

Källa: Business Region Göteborg

VindkraftFoto: Pixabay

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: