Glad Midsommar!

Midsommar, hurra hurra! Här på västkusten väntas åska och ösregn… så allt är som det brukar med andra ord. Vill du fira miljövänligt så finns det alla möjligheter. Vi är ju mitt i försommaren då naturen bjuder på massor av godsaker. Här kommer fem snabba tips för en ekologisk midsommar.

  1. Plocka ett stort fång blommor från ängen. Så här års behövs inga importerade besprutade blommor. Tack Allemansrätten för att du finns!
  2. Välj svenska närproducerade jordgubbar. Jo, de kan vara dyra just runt midsommar men det är det värt tycker jag. Var en kritisk konsument och fråga vilken gård jordgubbarna kommer ifrån. Många gårdar besputar tyvärr jordgubbarna riktigt hårt, även här i Sverige. Bäst är givetvis om du känner någon som har en egen trädgårdstuva där du får plocka dina bär.
  3. Välj ekologiska potatis. Just potatis är en av de grödor som besprutas hårdast. Även svensk färskpotatis tyvärr.
  4. Välj ekologiska drycker. Idag finns både ekologiskt vin, ekologiskt öl, ekologisk cider, ekologiskt mousserande och ekologiska svenska snapsar på Systembolaget. Välj kranvatten och inte buteljerat vatten till det. Vi har fantastiskt kranvatten i Sverige.
  5. Duka och dekorera med omsorg.  Strunta i engångsartiklar och engångsgrillar. Dela in gästerna i disklag istället så går det minst lika fort att duka undan. Dessutom är det mycket trevligare med riktigt porslin, linneservetter och att skåla med riktiga glas. En enkel sak som att lägga en prästkrage på varje servett höjer stämningen direkt!

Önskar er alla en riktigt fin midsommarhelg!

Kram Katharina

Midsommarhjärta_Blomsterfrämjandet:Anna Skoog

Foto: Blomsterfrämjandet /Anna Skog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: