5 sätt att fira Världsmiljödagen

Idag firas Världsmiljödagen över hela världen! Själv ska jag försöka njuta av den svenska försommaren. Blev inspirerad av den här bilden. Finns det något underbarare än att ligga på rygg i gröngräset och låta solen värma kropp och själ? Tänk att i många länder är inte detta möjligt. Länder drabbade av översvämningar, torka, föroreningar, naturkatastrofer och miljöförstöring.

Kunskap om hur vi tar hand om vår miljö är som ringar på vattnet, och vi kan lära oss av varandra hur vi kan hjälpa vår jord att må bättre. Jag tror mycket på att börja i det lilla och att många bäckar små faktiskt kan göra en stor skillnad på sikt. Här är 5 tips på hur du kan fira Världsmiljödagen och samtidigt inspirera nära och kära till mer hållbara val.

5 sätt att fira Världsmiljödagen

  1. Bjud in till kafferep med fairtrade kaffe och baka en ekologisk tårta.
  2. Ta med bästa kompisen på shoppingtur runt om till stans second hand butiker och utmana varandra i hur mycket ni kan fynda för tex. 150 kr eller annat valfritt belopp.
  3. Skicka ett blomsterbud med Fair Flowers Fair Plants märkta blommor till någon som inspirerat dig till hållbara val och skriv ”Glad Världsmiljödag! Du inspirerar mig att leva hållbart/mer miljövänligt/med omtanke om miljön”. Sanna inspiratörer förtjänar att få veta det!
  4. Packa en picknick korg med närproducerade godsaker som tex. ost, bär, räkor, vårprimörer och en flaska ekologiskt vin och ta med din kärlek på spontan picknick i försommarsolen.
  5. Ta med ett par vänner på utflykt. Paddla kajak, promenera i skogen eller ta årets första dopp. Njut av naturen och gläd er åt vår härliga jord!

Glad Världsmiljödag!

VälrdsmiljödagenFoto: Pixabay

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: