Uppdrag = Främja CSR i Kina

Idag firar jag ny kund i Kina! Jag är mycket stolt och glad över att få förtroendet att arbeta med CSR-kommunikation för både CENTEC-Center for Environmental Technology, och Svenska ambassadens CSR-center i Peking.

Centret för Corporate Social Responsibility (CSR) vid Sveriges Ambassad i Peking arbetar för att öka kunskapen om och implementeringen av ansvarsfullt företagande i Kina. Det handlar om att förstå förutsättningarna för CSR i Kina, samt att öka kunskapen om CSR bland kinesiska myndigheter, företag och organisationer. Det handlar även om att skapa förändring genom utbyte av idéer, erfarenheter och goda exempel.

CENTEC arbetar med att synliggöra svensk miljöteknik i Kina, inom energi, miljöteknik och hållbar stadsbyggnad. Arbetet sker i nära samarbete med myndigheter, stadsledningar och företag i Sverige och i Kina.

För vi i Sverige är faktiskt riktigt duktiga på CSR. I alla fall med internationella mått mätt. Och inom miljöteknik har vi länge varit en av de ledande aktörerna i världen. Inte ska vi 9 miljoner svennar sitta och hålla detta för oss själva. Bra know-how behöver nå ut globalt. Dels för att skapa business för svenska företag (1,3 miljarder kineser vs. 9 miljoner svenskar = en viss skillnad i potentiell marknad), men givetvis också för att inspirera till hållbara lösningar. För även om ni där hemma i Svedala rent fysiskt inte kan känna hur Pekings luftföroreningar svider i halsen så påverkar klimatförändringarna även er. Och era barn. Och barnbarn. Och kusin Pelle i Sydamerika och brorsan i New York och moster Anna i Spanien likaså.

De senaste dagarna har jag läst sida upp och sida ner om svenskt miljöarbete och svenska CSR-initiativ. Det jag läser gör mig stolt. Och tacksam. För uppfinningsrikedomen och initiativkraften hos svenska innovatörer och entreprenörer. För att vi delar med oss till Kina och andra länder. Och för att jag fått förmånen att vara en del av detta.

Är du intresserad av att veta mer om Svenska ambassadens arbete med CSR i Kina? Läs mer här >

 

grontblad

Foto: Pixabay

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: