Prata direkt med Indiens finansminister via Google Hangouts

Här kommer en liten trendspaning från Asien. Först vill jag säga att jag tror att vi har massor vi kan lära ut till Kina. Att korruption inte är ok bara för att ”det alltid varit så”, att varje individs egen insats faktiskt kan spela roll för en minskad miljöförstöring, att det går att både öka i tillväxt och samtidigt värna om miljön osv… Men samtidigt är det också massor vi kan lära oss av Kina och övriga Asien i vår tur. Respekt för äldre, att värna om historia och kultur och inte minst att tänka nytt och nyfiket.

  • Vi gör nästan inga pressreleaser, berättar min kinesiska branschkollega.

Istället satsar PR-byråerna här på andra sätt att visa sina kunders nyheter både konkret och intresseväckande. Ett gott exempel från så sent som i förra veckan kommer från Indien.

I valtider i Sverige jämför vi gärna vår svenska valkampanj med de senaste amerikanska utspelen. Men visste du att du själv kan ställa dina personliga frågor om Indiens nya budgetförslag direkt till Indiens finansminister via Google Hangouts? Och inbjudan – den kommer givetvis via YouTube.

Här pratar vi transparens och medborgarinflytande på ett nytänkade sätt. Är det bara jag eller varför känns plötsligt Anders Borgs budgetpromenad och traditionella presskonferenser ganska mossiga….?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: