Se upp för Pink-washing

Green-washing har du kanske hört om. Nu kommer även en våg av Pink-washing. Det handlar alltså om en liknande variant på ”vi lovar mer än vi kan hålla”-marknadsföring. Den här gången kopplat till oktober månads massiva rosa kampanjer för att uppmärksamma bröstcancer. Flera globala företag som går ut och kampanjer vitt och brett för att stödja forskning om bröstcancer får nu bekänna färg då det uppdagas att deras egna produkter är just sådana som bidrar till…jo du gissar rätt…bröstcancer! Pinsamt. Tar jag på mig PR-konsult hatten så kan jag förstå att företag gärna vill vara med i det rosa tåget men det är förvånansvärt många som inte gjort sin hemläxa. Och då faller det ju pladask.

Bland annat tog online magasinet Ecouterre upp fenoment i en riktigt intressant artikel där de listar 10 konkreta exempel på välkända globala varumärken som KFC, Yoplait, Estée Lauder mfl.

Här hittar du hela artikeln> Läs den!

Har du sett eller hört något liknande bland svenska varumärken? Egentligen hoppas jag inte det, men sannolikheten är ju att det finns företag även här som borde göra sin hemläxa lite bättre…

Foto: www.ecouterre.com

5 kommentarer

 1. Det är just det här som många inte tänker på. De tänker ”oh va bra, jag köper den här produkter och samtidigt stöder Bröst Cancer Fonden” men att produkten i sig kan innehålla cancerogena ämnen är det nog väldigt få som observerar.

  Bra att det kommer fram mer och mer info ang *Pink Washing* precis som *Green Washing*

  /Jeanette

 2. whosthatcutiepie · · Svara

  Jättebra skrivet!
  mvh/Anna

 3. Jenny Wanselius · · Svara

  Ja detta retar mig så förbannat, bra att du tar upp det!

 4. […] Brunat har bloggat om fenomenet i det gröna webbmagasinet LivingGreen. Läs det här: http://livinggreen.se/blogg/brunatbloggar/2012/10/20/se-upp-for-pink-washing/ Share this:TwitterGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i Hållbar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: