Gratis föreläsningar om hållbarhet

Tips till alla Göteborgare! Folkuniversitetet bjuder i höst på en rad intressanta föreläsningar på temat ”den hållbara människan” och ”det hållbara företaget”. Helt gratis! Bra va?!

25 september: Hållbar Konsumtion
Nästan all forskning visar på att vi på sikt måste uppnå ett hållbart samhälle där ekonomiska, sociala och ekologiska faktorer balanserar varandra. Men hur står det till med oss människor? Hur mår vi egentligen? Hur hållbara är vi? I den här föreläsningsserien presenterar vi några olika perspektiv på vad som kan vara ett hållbart liv, psykiskt och fysiskt.

23 oktober: Permakultur – designa för framtiden
Hur kan man kan använda sig av permakultur för att aktivt designa framtidens hållbara företag? Det miljövänliga holistiska företaget där människor har en tydlig roll, mår bra och känner att de har en mening. Där visionen är att en stark ekonomi kan vara med och bygga upp jordens resurser.

5 november: Permakultur – bli ett med naturen
Permakultur är ett sätt att designa en hållbar livsmiljö för människor i praktiken. En plats som arbetar med naturen för att skapa energismarta lokala system. Emma Petersson och Klara Hansson driver företaget Gemeko där de som permakulturdesigners coachar, inspirerar och delar med sig av sina kunskaper, Emma med fokus på individens utveckling och Klara med fokus på ”den ätbara staden”.

Tid: 17.30-19.00 (Gäller samtliga föreläsningar)
Plats: Folkuniversitetet,  Norra Allégatan 6, Göteborg

Mer information och anmälan >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: