Hela Göteborg firar Volvos nya lastbil

En stadfestival – till lasbilens ära. Ja, man kan ju undra om hela goa Göteborg har blivit tokiga. Men nej. Det handlar om Volvo. Stans hjärta. Alla Göteborgare har en anknytning till Volvo. Om man inte jobbar där själv så känner man nån som gör eller har gjort eller jobbar för en underleverantör eller på något annat sätt har en anknytning till Volvo. Det krävs en hel del för att få en hel stad att ställa sig på Götaplatsen och ropa ”Hurra för detta företaget!” För så är det tänkt nu på lördag.

Många år av blandad mix med kärlek och besvikelse, branding och varsel, innovationer och nystarter i en salig röra ligger i historieboken som jag på eget bevåg döper till Göteborgarna + Volvo = Sant! Med ett litet tecknat hjärta i marginalen. Senaste Youtube-klippet har redan blivit en World Wide Snackis och plötsligt kan vem som helst börja lunchkonversationen med ”Den nya FH Series verkar lovande…” utan att på något sätt vara lastbilschaufför eller distributör eller alls påverkad i sin egen yrkesroll till vardags.

Kanske är det CSR det också? Att inte flytta produktionen till låglöneländer. Att göra en världsomfattande lansering i lilla Göteborg. Att skapa en långsiktig relation till stan där man föddes som en innovativ idé för 85 år sedan. Jag vet faktiskt inte, men jag diskuterar det gärna närmare för det är en ganska intressant diskussion, eller hur?

Ja, lördag 8/9 sjunger Göteborgarna Volvos lovsång, och med gratiskonserter över hela stan och allsångsledare som Timbuktu, Marit Bergman, Teaddybears, Adrian Lux, Rebecca & Fiona och många många fler lär det bli en riktig folkfest. Ses vi i vimlet?

Volvofestival 8/9 – Program >

Se den spektakulära YouTube-filmen ”The Ballerina Stunt”>

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: