3 bra cykel-appar

Sköna maj välkommen! Idag skiner solen över Göteborg och min plan för helgen är att putsa upp cykeln inför sommarsäsongen. Lite sent jag vet, men nu är det definitivt hög tid.

Här kommer 3 bra appar att ladda hem inför cykelsäsongen här i Göteborg! Vet du nån mer? Eller nån liknande för andra städer? Tipsa gärna!

 

1. Många sträckor små
En av de enskilt största insatserna man kan göra för klimatet är att ta cykeln till affären istället för bilen. Detta är något som Lantmännen vill uppmuntra genom sin app Många sträckor små.  Appen kombinerar funktionaliteter liknande Runkeeper, Nike+ och Google Maps. Dessutom får du en sammanställning av den totala cyklade sträckan och besparingen i form av koldioxidutsläpp visas i appen. Dags att utmana kollegorna på vem som cyklar längst?

2. Punkapp
Med Punkapp hittar du Göteborgs alla pumpstationer och stationer för lånecyklarna Styr & Ställ. Du hittar även närmsta stället där du kan pumpa däcken, byta lampor eller serva cyklen på annat sätt.

 

 

3. Cykla hem
Cykla Hem är en gratis app på initiativ av Skanska som hjälper dig att hitta rätt cykelväg i Göteborgsområdet. Som en GPS vägbeskrivning för cykel helt enkelt. Perfekt sätt att hitta smartaste cykelvägen och planera hur lång tid du behöver för att ta dig dit du ska.

 

 

2 kommentarer

  1. Jenny Brolin · · Svara

    Vilka bra appar! Undrar om motsvarande finns för stockholm?

    1. Tack! Ja, man kan ju hoppas det! Som Göteborgare så har jag tyvärr inte stenkoll på Stockholmsapparna men tipsa gärna här om du hittar några nya!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: