Do It Yourself till festen


Igår besökte jag bröllopsmässan i Jönköping som avslutning på en flera veckors lång turné av bröllopsmässor över hela landet. En sak kan jag lätt konstatera – att bakom alla lager på lager av tyll och maräng med inspiration från stooora amerikanska bröllop med extra allt… så står faktiskt DIY-trenden stadigt i Sverige!

DIY står för Do It Yourself och svenska brudpar vill just det. Göra det själva, i form av personliga detaljer. DIY är samtidigt en positiv inriktning för er som vill ha ett miljömedvetet bröllop. För ofta handlar det om att återanvända och  tillverka själv istället för att köpa massor av prylar.  Om ni själva saknar inspiration och kreativ känsla för vad man kan göra som känns just ”er”,  så lägg pengarna på en inspirerande bok eller en duktig dekoratör istället för massor av prylar. Både miljövänligare, plånboksvänligare och personligare.

Här kommer exempel på en dukning med tre festfina DYI-tips oavsett om ni går i giftastankar eller helt enkelt vill piffa till det lite extra nästa gång ni har vänner på middag. Stort tack till duktiga Janna Saletti, EcoBrides bröllopskoordinator i Stockholm som kommit med många av idéerna och gjort stylingen till dessa foton.
Fler inspirerande dukningstips hittar ni även på www.EcoBride.se.


3 festfina dukningstips som du enkelt gör själv: 

1. Spara och diska gamla glasburkar. Går att använda både som blomstervas och som ljuslykta.

2. Plocka egna blommor och löv och gör en enkel men effektfull tallriksdekoration. Vill ni ha bordsplacering kan ni skriva namn på bladen.

3. Återanvänd presentsnören eller gamla tyger och knyt fina rosetter på glas och som servettring.


En kommentar

  1. Jag hade inte aning vad DIY var förrän jag hopppat omkring lite på amerikanska siter. Men en trend alla borde haka på eftersom det ger karaktär och personlighet på både bröllop, fester och andra tillställningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: