Köttets verkliga pris

Köttfri måndag eller Head-to-tail-trenden? Vegan eller LCHF? Diskussionerna går heta om huvudvida man bör äta kött eller inte och inte minst på vilket sätt. Idag startade även GöteborgsPosten en ny artikelserie om miljöpåverkan, kvalitet och köttkonsumtion. Bra initiativ GP! Ska bli mycket intressant läsning tycker jag.

För kött är ett intressant ämne. Och kanske särskilt hur man nyttjar vår köttkonsumtion i marknadsföring och PR. Oavsett om det är för att öka eller minsta köttätandet. Här kommer några exempel som alla varit lyckade på sitt sätt.

1) Head-to-tail är hållbart. Ska du äta kött så kan du lika gärna äta hela djuret. Restaurang Djuret i Stockholm är ett gott exempel.

2) Meatless monday. Gällöfsta Herrgård har länge kört med köttfria fredagar men det var först när Paul McCartney börjar sjunga ”mealess monday, it´s a fun day” som media började få upp ögonen. Nordic Light Hotel i Stockholm var inte sena att hänga på och fick massor av PR för sin köttfria måndagsmeny.

3) Ingen har väl undgått innebörden av bokstavskombinationen LCHF. Japp, ät massor av protein och fett så går du ner i vikt. Protein = kött, kött, kött. Köttindustrin jublar ikapp med diet-gurus över hela världen.

Personligen slutade jag äta kött för 11 år sedan. Anledningen var de hemska bilderna på fruktansvärda djurtransporter och slakt under vedervärdiga förhållanden. Då fanns knappt något ekologiskt kött att få tag i och på restaurang var man hänvisat till en vegetarisk pizza eller grekisk sallad. Egentligen tycker jag inte det är fel att äta kött i sig. Det är själva hanteringen inom köttindustrin jag är emot. Så visst skulle jag rent etiskt kunna tänka mig en ekologisk, närproducerad bit kött eller vilt. Men för mig är det lika enkelt att avstå till förmån för miljön istället.

Vad tycker du i köttfrågan? Vara eller icke-vara? Skriv gärna och berätta vad du tycker. Här kan du även läsa första delen i GP:s artikelserie om just kött. Till GP.se >

 


 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: