Hjälp en hemlös katt

Kattjouren i Skåne är ett ideellt nätverk som hjälper hemlösa eller oönskade katter. Kattjouren är också en av Sveriges mest interaktiva Facebook-sidor och ligger stadigt på ca 25% aktiva fans  (Pratar om detta vs. Gillar detta) vilket är mycket imponerande. Men så är det ju verkligen ett gott ändamål och de gör ett fantastiskt arbete tjejerna bakom föreningen. www.facebook.com/kattjouren

Idag kom ett nödrop jag bara måste föra vidare till er som bor i södra Sverige eller känner någon som gör det. Jag saxar direkt från facebook…

 

NÖDROP för några som inte får en god fortsättning på julen… Det senaste halvåret har vi hjälpt till och rädda katter från ett område i Trelleborg där katterna lever i misär. På området har katter förgiftats, dödats och misshandlats. En av katterna vi skulle hjälpa, en ung sköldpaddsfärgad kattflickan, hittades död i förrgår… 

Vi har pratat med Trelleborgshem som äger området & berättat om katternas utsatta situation. De förklarade att katternas enda skydd var i de stängda cykelskjulen och i utrymmena i grunden på husen, dit katterna kommer genom små öppningar. Självklart berättade vi att vi jobbar för att ta katterna därifrån. Redan har närmare trettio katter räddats och varenda en har visat sig vara en underbar fin liten individ. 

Precis när det börjat bli riktigt kallt väljer Trelleborgshem nu att mura igen varenda öppning som katterna kommit in genom. I samband med det, är det katter som försvunnit, och vi oroar oss för att de rädda katterna gömt sig under husen och blivit inmurade. 

De övriga katterna är förtvivlade och springer oroligt framför det som förut var dörrarna till deras bon. Nu kommer de inte in. De har ingenstans att ta skydd varken från kylan eller de människor som trakasserar och plågar dem. Det finns inte heller något skyddat ställe att sätta mat till katterna. Matarna hade ställt ut enkla matplatser samt frigolitlådor för katterna att krypa in i. Allt är bortplockat av Trelleborgshem….

Enda chansen för dessa frysande stackars fina katter är att du som har plats i ditt hjärta & ditt hem, öppnar dörren för en blyg stackars misse i stor nöd. Såväl lägenhet som stall fungerar, bara du har förståelse & tålamod att låta katten få komma i sin egen takt.

Vill du rädda en ledsen & kall katt i jul? Situationen är akut. Maila Kattjouren>

 

Jag har personligen mailat en stark protest till Trelleborgshem, och uppmanat dem att agera i fråga. Och ur mitt perspektiv som PR-konsult så MÅSTE de ju agera, om inte annat så för sitt varumärkes skull. De har fått en av Sveriges mest aktiva facebook-grupper att rasa av ilska. Ovanstående inlägg har i skrivande stund legat uppe i 8 timmar och fått 79 kommentarer, 23 gilla-markeringar och 82 delningar… och jag hoppas alla ni som läser detta vill hjälpa till ni också. Maila info@trelleborgshem.se och protestera, gå in på Kattjouren på Facebook och dela inlägget vidare och om du har möjlighet – öppna dit hem för en stackars hemlös kissekatt som behöver komma in i värmen.

Det är ju trots allt jul…

 

Lånar en bild från Kattjouren på lille Ture som var avlivningshotad för bara ett par veckor sedan men som nu har fått ett nytt fint hem med hjälp av alla kattvänner på facebook. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: