Recept mot höstdepp

Som företagare kan det bli ganska stressigt ibland. Jag känner få företagarkvinnor som joggar genom livet. Det är snarare 100 km/tim så snabbt som möjligt åt höger, 100 krm/tim snabbt åt vänster och därefter en stunds andhämtningspaus (hallå?!…ge mig ett uppdrag… någon?) innan det är dags att springa uppåt, framåt och snett åt höger igen.

Det är lätt att känna sig trött och sliten och glåmig när regnet piskar mot rutan och höstmörkret faller utanför. Då finns det bara en sak som hjälper…. En egodag!

När hade du en dag med bara dig själv i fokus senast?

–       Ja, alltså, jag jobbar ju och har fullt upp… inte ska väl jag…

–       Jojomensan! Because your worth it!

 

Min egen husmorskur kommer här:

  • Ta ledigt en vardag! Då mannen är på jobbet och barnen i skola och alla tror att du jobbar häcken av dig och ska på något viktigt mingel på kvällen.
  • Stäng av mobil och lås in datorn.
  • Börja med sovmorgon. Gå därefter till ditt favoritkafé och beställ lyxfrukost (tänk inte på kalorier) med skummig latte och morgontidning. Även hotellfrukost funkar fint! Läs tidningen och sitt så länge du vill.
  • Ta en promenad. I skogen, vid havet eller fönstershopping i stan avgör du själv utifrån vad du tycker känns lyxigast.
  • Boka tid på ett eko-spa och ta god tid på dig. Kom en halvtimme för tidigt och läs glassiga magasin i väntrummet. Njut av varje sekund. Sitt kvar och drick te. Låt tankarna vandra och gläds åt allt du lyckats med på senaste tiden. Köp med en härlig ekologisk kroppsolja eller bodylotion hem.
  • Ring en vän och bjud in dig själv till henne/honom eller bestäm tid på trevlig restaurang. Säg att du vill ses spontant för att fira samma kväll!
  • Köp med en flaska ekologiskt champagne och handgjorda chokladpraliner.  Gå till en butik där du kan välja ut varje pralin för sig. Om ni ses hemma så köp med catering så ni slipper tänka på att laga mat.
  • Spendera kvällen med att äta god mat, njut av chokladpraliner och skåla i bubbel för allt du lyckat åstadkomma sen du firade senast!  Stort som smått!
  • Smörj in dig med din nyköpta kroppsolja eller lotion före du lägger dig. Motstå frestelsen att kolla mailen, nyheterna på TV och morgondagens mötesagenda.
  • Somna med ett leende och tänk tillbaka på hur ”busig” du varit som tagit en hel dag bara för dig själv! Förhoppningsvis vaknar du med helt ny energi dagen därpå.

Och du… denna kur funkar självklart finfint för företagarmän och anställda också.

Vad har du för egen husmorskur?

 

Foto: Selma Spa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: