5 idéer för framtidens hållbara boendeJag fascineras av nytänkande lösningar och idérika uppfinningar. Jag fascineras ännu mer av nytänkande och idérika människor. Personer som vågar satsa för att vi alla ska kunna njuta en grönare, skönare framtid och som har en tro på att världen kan förändras. Till en hållbar framtid. Både ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

I GöteborgsPostens helgmagasin Två dagar kan man idag läsa ett långt reportage om framtidens boende.

Riktigt spännande idéer och lösningar måste jag säga! Eller hör bara på detta:

 

1)   Varje bostad får sin egen vindsnurra. Små tysta och dekorativa ska de vara. Kanske monteras på taket eller din balkong?

2)   Styr ditt hem med mobiltelefonen. Stäng av lampan du glömde på morgonen eller sätt på ugnen så den är lagom temperatur tills du kommer hem och ska laga middag.

3)   Dags att tapetsera om? Inte då. Framtidens interaktiva väggar kan både byta färg och spela spel efter just dina önskemål och behov. Eller kanske dags att byta till havsutsikt i sovrummet?

4)   Slänga mat? Varför då? Kylskåpet berättar ju vad som är inuti och behöver du fylla på så kan du beställa matvaror direkt från en inbyggd display. Dessutom kan det hända att köksbänken börjar rabbla recepttips när du ställer fram en matvara.

5)   Vill du bo i naturen och samtidigt centralt i stan? Inga problem. Terasshus skapar gröna sluttningar och takterasser förvandlas till odlingslotter mitt i centrum. Gröna fasader hjälpe dessutom till att samla upp partiklar från trafiken.

Men har vi inte hörtdetta förut? ”Det smarta boendet” har ju diskuterats i flera omgångar. Jo, för nytänkande idéer behöver nytänkande personer som är villiga att satsa. Politiker som tror på förnyelse och framtid. Entreprenörer som vågar riskera både tid och pengar.  Personer som ser en stor möjlighet att vara med och förändra världen.  För hållbara idéer och lösningar verkar det finnas gott om. Nu behöver vi hjälpas åt för att förverkliga dem.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: