Varför ska det vara så svårt att komma iväg och träna?

Bästa TV-reklamen just nu är (trots att den varken är särskilt rolig eller unik) Cresents påminnelse om att en cykel faktiskt är bra både för miljön och för hälsan. Jag vet ju det. Egentligen. Men att laga den där punkan på bakdäcket är som en stor surdeg som ligger och jäser i källaren. 

Jag blir tokig på mig själv. Jag hade ju lovat både mig själv och hela min omgivning att verkligen ta tag i träningen. På allvar. Inga ursäkter. Ändå fastar jag i gamla banor dvs. att-göra-listan är alltid viktigare än att gå iväg till gymmet. Nu när vårsolen skiner kan man ju tro att det skulle bli lättare. Tvärtom tycker jag. Ett glas vin eller en latte i solen är klart mer lockande än ett träningspass.

Denna vecka har jag ändå försökt ta mig i kragen och min väninna fick mig att byta latte på stan till långpromenad runt Delsjön.  Men då tog vi bilen dit. Inte särskilt miljövänligt… ”Mitt-stora-feta-dåliga-samvete” slog klorna i mig. Igen.  Nä, Slottsskogen nästa! Uti skogen ska vi gå – hej å hå!

 

Mina tre bästa pepp-talks till mig själv kommer här:

1.       Om du inte mår bra fysiskt så presterar du inte heller bra psykiskt. Och jag är ju mitt företag så det är klart jag vill prestera så bra jag kan.

2.       Titta vad fina vitsipporna är! Ja, det är faktiskt ett riktigt gott skäl att gå en promenad efter jobbet.

3.       Snart är det klädbytardag och jag vet ju att tjejerna har massa snygga kläder de vill bli av med.  Vore kul att komma i dem!


Vilka är dina bästa pepp-talks för att motivera dig till träning? Jag är tacksam för fler och nya pepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: