Tips för dig som bloggar eller twittrar

Den här veckan har jag fått vårkänslor. Det spirar i Göteborg! Både i luften och bland träden.  Och nästa vecka blir staden ännu grönare hoppas jag. Speciellt för dig som bloggar eller twittrar.

I Göteborg byggs just nu en helt ny stadsdel – Kvillebäcken – med 1600 bostäder endast 6 minuter från Brunnsparken i centrala Göteborg. Kvillebäcken är ett pionjärprojekt planerat för att du enkelt skall kunna leva miljösmart. Hållbar livsstil har ända sedan start stått i fokus och visionen är att är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Jag har den stora glädjen att sedan ett år tillbaka arbeta med PR för Kvillebäcken. Därför måste jag  passa på att tipsa alla er som är miljöintresserade bloggare och twittrare om Gröna Stadens Bloggvecka 11-17 april.  

För att sätta hållbar livsstil på agendan lånar Kvillebäcken under en vecka ut sin hemsida till miljöintresserade bloggare och twittrare. Tanken är att på så sätt skapa ett forum där nya infallsvinklar och idéer kring hållbar livsstil och framtidens klimatsmarta boende kan lyftas fram och komma till tals.  

Hur ser framtidens klimatsmarta livsstil ut? Vad vill du se i framtidens Göteborg? Vad innebär begreppet blandstad? Det är några av frågeställningarna som kommer att diskuteras under Gröna Stadens bloggvecka den 11-17 april.

 

Alla som twittrar och använder #gronastaden kommer att synas på första sidan på Kvillebäcken.se. Dessutom kommer en ny gästbloggare att presenteras dagligen. Bland annat medverkar Johanna Stål från tidningen Camino. Johan Erlandsson från Ecoprofile, Elin Dunås från MinPlanet och Emma Rung från Fairtrade.

Läs mer på www.kvillebäcken.se och glöm inte att twittra om dina tankar kring hållbar livsstil på #gronastaden.

 

Vill du delta i Gröna Stadens bloggvecka med din blogg? Anmäl dig här >

 


 

 

 

 

 

2 kommentarer

 1. Låter roligt med gästblogg – hur funkar det? Länkar man sin egen blogg eller … är inte helt fantastiskt insatt i tekniken i bloggosfären men vi kan höras om detta : )
  Lisen

 2. Katharina Brunat · · Svara

  Kul att du vill vara med Lisen! Så här funkar det:
  1. Skriv ett inlägg på din egen blogg om hur du ser på hållbar livsstil, klimatsmart boende och livet i #gröna staden”.
  2A. Om du själv twittrar – Länka till bloggen och använd #grönastaden så kommer du och ditt inlägg automatiskt att synas på Kvillebäcken.se
  2B. Om du inte twittrar – maila länk till blogginlägget till lina.hulten@cordovan.se så ser hon till att det hamnar i flödet på Kvillebäcken.se och på twitter
  3. Frågor? Maila mig eller lina.hulten@cordovan.se så hjälper vi till.
  Vi ses i Gröna Staden i veckan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: